Logo
Basket

Handlekurv

Totalsum:

,-

Kr. 550,-

  • Tors hammer med skinnreim Kjøp
Gå til kassen  ()

Mjolne – Mjølnir – Tors hammer med skinnreim

Tors hammer "Mjølner", er et stilrent smykke med inspirasjon fra norrøn mytologi.

Tors hammer Mjolne-Mjølne-Mjølnir-Mjølner "den som mel" er Tors viktigste våpen i norrøn gudelære. I følge den ungre Edda ville hammaren alltid treffe målet sitt, slå så hardt brukeren ønska og returnere til eieren. Mjolne kunne bli så liten at den kunne bæres inni trøya. Tor brukte hammeren mot jotner og andre uvesen som f. eks. Midgardsormen.

Torshammeren ble brukt som smykke i norrøn tid. Det er særlig funne mange hammeranheng i områder med sterk kristen tro, som i Sør-Norge, sørøstre Sverige og Danmark. Ettersom hammeren kan minne mye om de likearma kristuskorsene som var vanlig blant kristne på den tida, kan en tenke seg at å bære Torshammeren som smykke var en måte å hevde den gamle trua på. Man finner også hammeren avbildet på runesteiner fra Danmark og Sør-Sverige, tidvis med innskrifter som ber Tor om å våke over døde. Igjen kan dette være et svar på kristen skikk med å be Gud om vern for de døde.

I nyere tid har mange nyhedenske åsatruende tatt i bruk hammeren som symbol. Man finner også hammeren i bruk som mer eller mindre symbolsk pynt i flere andre miljø, f.eks. tungmetallmusikk, svartmetal og vikingmetal. Ellers finner man Mjølner i kommunevåpenet til Torsås i Kalmar len og logoen til Bornholm museum på Bornholm.

Kilde: Wikipedia